sobota, 16 lipca 2011

Sałatkowy zawrót głowy, cz. 2

Nie wyobrażam sobie spotkania przy grillu bez tej sałatki. Przyrządzenie jej zajmuje dosłownie kilka minut a tak doskonale pasuje do dań z rusztu. Polecam!

Składniki:
  • gotowane ziemniaki (ilość uzależniona od liczby smakoszy ;))
  • świeży szczypiorek
  • ząbki czosnku (wedle uznania i zamiłowania do czosnku)
  • majonez light
Ugotowane ziemniaki kroimy w dużą kostkę. Siekamy szczypiorek. Przeciskamy czosnek. Dodajemy majonez light (ilość wg uznania, jednak sałatka nie może być sucha). Wszystkie składniki niedbale mieszamy. Przygotowaną sałatkę wkładamy na minimum godzinę do lodówki, żeby smaki się dobrze przegryzły. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz