Składniki dla dwóch osób:
- pierś z kurczaka
- 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w paski
- 1 łyżka czerwonej pasty curry
- 1 mała puszka mleczka kokosowego
- 5 łyżek gęstej śmietany
- cukier trzcinowy dla smaku
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy wg uznania. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kurczaka oraz pokrojoną w paski paprykę. Smażymy aż mięso ładnie się zarumieni. Dodajemy pastę curry. Wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i gotujemy aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku cukrem trzcinowym.
My serwujemy to pyszne danie zawsze w towarzystwie chińskiej mieszanki warzyw. Gdy jesteśmy bardzo głodni i chcemy przygotować prawdziwą ucztę dodajemy jeszcze makaron chiński. Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz